Příběh barevných dveří v Irsku

Ať už se potulujete Dublinem či jiným irským městem, nemůžete si nevšimnout dveří. Ty totiž obvykle přitahují pozornost svou sytou barvou a když se na ně podíváte z většího odstupu, zjistíte, že je to často to jediné, co od sebe jednotlivé domy odlišuje. Co za tím vězí?

Nejspíš víme, že Irsku rovněž vládne pití piva. Také víme, že po větším množství piva se možnosti koordinace a rozpoznávání jaksi zhoršují. A teď si představte chudáka muže navracejícího se z takovéto pijatiky, který se s vypětím všech zbylých sil a smyslů dostane na svojí ulici.
Nyní však čelí ještě většímu problému. Ulice je totiž, dle jeho současného vnímání světa, vyplněna zcela stejnými domy.

Otázka života a smrti.

Který z nich je můj příbytek s trpělivě čekající milovanou ženou?

Řešení?

Barevně si označte dveře!
Vezměte barvu a každé dveře v ulici nabarvěte jinou barvou. Po příští návštěvě přátel ve vašem oblíbeném baru už si tak pouze stačí pamatovat jednu barvu a hned víte, který rodinný krb je váš.

Ale pozor, má to jeden háček.

Proslýchá se, že jedna ďábelská žena během manželovi nepřítomnosti přetřela dveře svého domova jinou barvou a původní barvou natřela dveře vedlejšího vchodu.
Nic netušící nebohý manžel tak po vyčerpávající cestě nazpět skončil nevědomky v náruči a v posteli ctihodné ženy z vedlejšího vchodu.

Zde možná vznikla myšlenka Výměny manželek?

Takže až se budete vracet domů, vždy zkontrolujte čerstvost nátěru.

autorka úvodní fotky: Siham Benali

Napsat nám vzkaz

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *